Din historie?

 

 

Skal vi bringe din historie?

 

Vi leder konstant efter nye historier at fortælle på bloggen. Ingen graviditet, fødsel eller tid efter fødslen er ens. Derfor vil det glæde os, at kunne
inspirere vores læsere med en masse forskellige historier. Du kan både vælge at være anonym eller figurere på bloggen med navn. Det er helt op til dig selv. Nedenfor finder du en liste over de forskellige emner/historier, som vi meget gerne vil høre netop dig fortælle.

Din historie kan indsendes til admin@bibboboglouis.dk eller ved at benytte kontaktformularen i bunden af denne side 🙂 Vi søger både lange beretninger samt små korte sjove, triste eller hårde historier på et par linjer. Emnerne findes nedenfor som inspiration til mulige historier. Det er dog helt dig selv, der bestemmer hvad du har lyst til at berette, så nedenstående er kun ment som inspiration.
Planlægning af graviditet: 

Fortæl kort eller langt om din planlægning op til graviditeten eller mangel på samme. Hvilke tanker gjorde du dig? Hvor lang tid tog det? Krævede det fertilitetabehandling? måske du har adopteret en lille guldklump?

 

1. Trimester: 

 

Var dit første trimester en dans på roser eller var du som mig præget af seriøs kvalme og opkast galore og mistede du også fuldstændig appetitten? Fortæl om dit 1. trimester og alle tankerne omkring de lille liv, der var på vej, op og nedturene, skanningen, alt det man pludselig ikke må m.m. 

 

2. Trimester: 

 

Hvordan var dit 2. trimester. Skriv gerne om hvordan det føltes at følge maven vokse, mærke babys første spark, begyndte du at gøre dine første babyindkøb, var du ramt hårdt eller var alt en dans på roser? Fik du kønnet at vide til MD-skanning? eller ville du hellere vente med at kende kønnet til fødslen?

 

3. Trimester: 

 

Hvordan føles det når fødslen nærmer sig? Hvor meget tog du på og hvordan havde du det med de ekstra kilo? hvordan gik jordemoderbesøg, lægebesøg m.m.? Var du ved at være mentalt klar til fødslen og til at være mor?

 

Veer eller igangsættelse: 

 

Fortæl om hvordan dine første veer føles. Var du i tvivl? Måske udeblev dine veer helt og du ente med at blive sat i gang. Hvilke tanker gjorde du dig omkring igangsættelse? Måske vidste du allerede præcis hvornår du skulle føde, da du skulle føde ved planlagt kejsersnit.

 

Fødslen: 

 

Smertefri fødsel eller “Av forhelvede”? Var du en af dem, der bandede eller var alt præcis som du havde drømt om? Fødte du hjemme? I vand? eller på fødegangen? Hvordan var dit samspil med jordemoder eller jordemødre? hvem havde du med til fødslen? osv. 

 

Efterfødslen: 

 

Det taler man sjældent om, men hvordan havde du det efter fødslen med din krop og din psyke. Hvor havde du ondt og kom det bag på dig hvor lang tid efter smerterne varede ved? Var der steder du havde ondt, du ikke havde drømt om? Blev du syet eller opereret? Eller slap du måske helt uden en skramme og havde det fantastisk bagefter.

 

Den første tid med baby: 

 

Hvordan var det at se baby første gang? Var hun/han som du havde forestillet dig? Var kærligheden der med det samme eller udeblev den lidt? Hvordan gik det med amningen, var det let? eller kæmpede du en brag kamp med smerter, tårer og skrål? Valgte du MME i stedet for amningen? Hvilke tanker gjorde du dig inden dit valg af MME? Var din baby glad og rolig eller kæmpede du med kolik, refluks eller andet? Havde far barsel de 14 første dage og var han en god hjælp og støtte eller var han måske mere i vejen?

 

Baby fra 3-12 uger: 

 

Hvordan gik det med nakketræningen? Lavede din baby ikke andet end at sove, skide og æde? eller havde baby problemer med maven, så der gik langt imellem de gule bleer. Var der ting, der kom bag på dig? Hvordan gik 5 ugers tjek af baby og hvordan gik dit 8 ugers tjek? Hvordan var det da far startede på arbejde igen og du pludselig var alene? 

 

Barselsliv: 

 

Fortæl om dit barselliv. Var du med i en mødre gruppe? Gik du til babysvømning, babyrytmik eller andet? Levede du af sodavand og bland selv slik eller gik du i modsatte grøft og levede super sundt? Tabte du dine graviditets-kilo eller kæmper du stadig?

  • Should be Empty:

Indsend din historie