Gulerodsmos med quinoa og torsk fra 6 mdr.

Som noget nyt på bloggen tænker jeg, at skrive alle de opskrifter ned, som jeg bruger, når jeg laver mad til baby. Det kan nogengange være svært med inspirationen, men tager ofte udgangspunkt i ting, jeg ved min søn elsker, at spise. Det er vigtigt, det er noget, der mætter og gør ham glad. Da vi startede på mad, begyndte vi heldigvis med forskellige slags grøntsagsmos. Det giver pote nu, hvor der ofte kommer et ekstra smil på, når det er tid til grøntsagsmos.

I denne opskrift har jeg valgt en af hans favoritter, som jeg ofte laver i større portioner, derfor skal du som læser være opmærksom på, at der kommer en del mad ud af sådan en portion. For at intet skal gå til spilde opbevarer jeg det på frost. Ofte laver jeg maden til store isterninger, som jeg senere fjerner fra bakken og ligger i en pose på frost, så de er lige til at nuppe, når de skal bruges. Andre gange bruger jeg, sådan nogle genanvendelige smoothieposer. Find reklamelinks på disse i bunden af opskriften, såfremt det har interesse 🙂

Opskrift på Gulerodsmos m/ quinoa og torsk

Det skal du bruge

1 dl quinoa (hvid, rød, brun eller mixet)

6 store gulerødder

1 æble

1/8 citron

30-40 gram frisk eller frossen torsk (tilberedes pr. portion)

Sådan gør du

Skyl quinoaen grundigt i kold vand og held vandet fra.

Kom quinoa i en gryde med 2 dl. vand og kog 15 minutter.

Skræl gulerødder samt æble og skær det i mindre stykker. Kog disse i vand med lidt citronsaft til de er bløde. Mos enten med en gaffel eller blend med en stavblender, til du har en lind mos.

Herefter blandes mosen med quinoaen.

Kog torsken efter anvisning på pakken. Her bruges kun den mængde, som skal anvendes til hver enkel servering. Så næste gang du skal bruge noget af den overskydende mos, skal du selvfølgelig tilberede en ny omgang torsk. Der kan også anvendes kylling, laks osv. kun fantasien sætter grænser.

Tilsæt også fedtstof til mosen i form af 1 spsk. smør eller olie.

Anret en portion på 90-120 gram (alt efter hvor meget baby spiser) og lad den køle, så den er klar til servering, når den når en temperatur på under 36 grader.

Velbekomme

Opbevaring af rester

Som lovet i toppen af opskriften kommer her lidt reklamelinks til de varer, jeg bruger til opbevaring af min babymad.

Sistema Ice Tray til mos

Kan købes her hos BabyGear.dk

Jeg har en del af disse bakker, de er kanon hvis man gerne vil fryse mos ned i mindre portioner. Når mosen er frossen, så tager jeg terningerne ud af bakken og putter dem over i en pose. Så kan jeg let tage 3-4 terninger op, til et måltid, når jeg har behov for det.

Det er også kanon til frugtmos, hvor man måske kun har behov for en lille smule ovenpå den grød man har tilberedt til baby.

 

Fødevarepose refill SQUIZ

Kan købes her hos BabyGear.dk

Disse er bare super smarte og kan genanvendes helt op til 50 gange. De findes i mange forskellige varianter, men er helt pjattet med disse søde poser med Sophie La Giraffe. De er nemme at have med på farten og kan indeholde alt fra lækre smoothies til grøntsagsmos eller et blendet måltid. Hver pose kan indeholde 130 ml. De kan fryses samt gå i opvaskemaskinen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *