Din guide til cirkus i Danmark – 2018

Her kommer din guide til cirkus rundt om i hele landet. Cirkussæsonen er officielt skudt i gang og jeg har derfor lavet en oversigt, så du let kan finde rundt i den store verden af klovne, jonglører, linedansere og underholdning til børnene. Cirkus er både fantastisk for børn og voksne. Som voksen kan du trygt overlade underholdningen af børnene til cirkusartisterne, imens du læner dig tilbage og nyder en god portion popcorn 🙂 Jeg elskede personligt at komme med mine forældre i cirkus, som barn og i dag er der stadig et hav af forskellige cirkusser rundt omkring i landet.

Cirkus Arena – Klovnen og Kronprinsen

Cirkus Arena er nordens største cirkus og har eksisteret siden 1955. Det blev grundlagt af Arne Victor Badino-Olsen, som sammen med familien og klovnen Larno optrådte for 98 tilskuere. Der var nemlig ikke plads til mere end 98 publikummer i det lille telt, hvor en rejsegrammofon var med til at lægge lyd til numrene.

I år kører de med forestillingen Klovnen og Kronprinsen – Jagten på den tabte tårer. Hvor Clemens og Patrick Berdino tager dig med på en magisk rejse, hvor du får fornøjelsen af at møde både dyr og dygtige artister. Forestillingen er bygget op, som en historiefortælling, så spændingen holdes hele showet igennem. Du møder alt lige fra araberhingste, hunde, trapezkunstnere til fod antipodister  og ballancerende astronauter.

Billetpris: 170 – 360 kr.

Varighed: Ca. 2 timer

Hvor: Hele landet

Hvornår: Fra d. 28. marts – 17. september

Køb billetter her

Giv gavekort her (bemærk affiliate/reklame link)

Cirkus Summarum – Det er sjovt, når alle er med

I Cirkus Summarum træder børnene ind i den magiske verden de kender fra Ramasjang. I løbet af de 2 x 45 min. møder de velkendte figurer som Hr. Skæg, Rosa, Motor Mille, Bamse, Sprinter Galore, Heino, Signe, Jacob, Kristian og Chico. Showet er fyldt med sang, magi og dans. Forestillingen henvender sig til børn fra 2 år og opefter.

Showet er arrangeret af Muskelsvindfonden i samarbejde med DR Big Band og alt overskud for salg af merchandise, mad og drikke går til det gode formål. For pengene kan Muskelsvindfonden arrangerer sommerlejre for børn med muskelsvind samt kursus og familiedage for mor og far.

Billetpris: 165 – 375,-

Varighed: 2 x 45 min

Hvor: København og Århus

Hvornår: Fra d. 25. juni – 05. august

Køb billetter her

Cirkus Arli 

Her får du lov at opleve et ægte familiecirkus, der har turneret rundt i landet i 48 år. Det blev startet af Søren Arli og hans kone Lotte, som sammen syede cirkusteltet, byggede bænke, ridegang, manege og facade til det lille cirkus. Dengang kostede entréen 2 kr. og der blev spillet flere forestillinger hver dag. Siden er cirkusset vokset og besøges i dag ofte af forældre og bedsteforældre, som selv er kommet i Arli som barn, så de kan vise deres børn og børnebørn den magiske cirkusverden.

Deres forestilling henvender sig til hele familien og er også egnet til mindre børn, da de ikke anvender de helt store skræmmende effekter.

Billetpris: 130 – 180,-

Varighed: 1 time og 45 min.

Hvor: Hele landet (100 byer)

Hvornår: April – august (tourplan opdateres løbende)

Køb billet her

 Cirkus Baldoni

Baldoni åbnede dørene for sin første forestilling i Roskilde tilbage i 2002. Inden da havde René syslet med cirkusteateret siden 1998, men det var som om, der ikke var publikum nok til stationær blanding mellem cirkus og teater. Baldoni havde artister fra Sydamerika, Europa, Asien og Afrika og det viste sig at være rigtig populært. I 2006 fik de sig et nyt telt med plads til 600 publikummer, siden da har endnu et nyt telt set dagens lys og Baldoni er vokset fra år til år. Senest har de indført projektet “Børn i manegen”, hvor skoler og institutioner har muligheden for at give børnene en helt unik oplevelse. Læs mere om børn i manegen HER.

Årets forestilling bærer titlen “Danish Dynamite” og er Baldonis 16. forestilling. Der er i år fokuseret på en masse dygtige danske artister kombineret med udenlandske artister. Du kommer til at møde alt ligefra en illusionist til den kun 11-år gamle balancekunstner Kaya Janacek.

Billetpris: 160 – 250,- (børn under 3 år gratis på skødet af en voksen)

Varighed: 2 timer inkl. pause

Hvor: Det meste af Sjælland

Hvornår: 17. april – 29. august

Køb billet her

Cirkus Mascot

I Cirkus Mascot er man velkommen uanset om man er 0 eller 99 år. De er i år igang med deres 25. sæson og turnerer hele Danmark rundt. De har masser af dyr med i deres forestilling, så der er masser underholdning for dyrelskere. Mød blandt andet deres ponyer, pudler, geder og grise. 2 af dyrene deltog i Danmark har talent på TV2, så måske du genkender “Guld-Bobby” og grisen Yrsa. Derudover er der selvfølgelig også en masse super dygtige artister.

Billetpris: 130 – 210,-

Varighed: 1 time og 45 min. inkl. 15 min. pause

Hvor: Det meste af landet

Hvornår: 28. marts – 23. september

Køb billet her

Cirkus Trapez

Cirkus Trapez er et rigtig familievenligt cirkus, der kombinerer eventyr, nostalgi, dygtige artister og dyr. De var på landevejene i Danmark første gang i 2016 og glæder sig til deres nu 3. sæson. I Trapez møder du blandt andet Elefanten Ramboline, geder, heste, æsler, køer en portugisisk klovn, en syngene cirkusprinsesse, en finsk håndstandakrobat og mange andre dygtige artister.

Billetpris: 145 – 220,-

Varighed: ?

Hvor: Fyn og Jylland

Hvornår: april – august

Køb billet her

Cirkus Krone – Cirkus med hjerte

Cirkus Krone er igang med et generationsskifte. Der er derfor ikke så meget info at finde om dem endnu, men så snart der dukker noget op, så kommer det selvfølgelig her på sitet.

Billetpris: mere info tilgår

Varighed: ?

Hvor: mere info tilgår

Hvornår: fra maj –

Flere cirkus følger lige straks 🙂

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *