Chiagrød med mango

5 gange chiagrød – opskrifter #1

Selvom tiden ofte er knap som nybagt mor, så er der en ting, jeg helst ikke vil gå glip af og det er den gode start på dagen. Der vil derfor løbende komme opskriftindlæg på bloggen med inspiration til sund morgenmad, som er let at lave og som kan nydes indimellem bleskift og amning. Man kan også have glæde af opskrifterne, når man vender tilbage til arbejdet, da det meste kan gøres klar aftenen i forvejen, så det er let, at nuppe med i tasken og nyde på jobbet.

I dette første indlæg er det chiagrød, der er i fokus. Det er let at lave selve grøden om aftenen og sætte i køleskabet, så den er klar til næste dag. Chiafrø er super sunde og spækket med en masse lækre gavnlige ting, blandt andet Omega-3 fedtsyrer, kalk, protein, antioxidanter samt kostfibre.

Klassisk chiagrød med hindbær og mandler

Det skal du bruge

3 spsk. chiafrø
3 dl mandelmælk
1 lille håndfuld mandler
6-8 friske hindbær
½ tsk. vaniljesukker
1 knsp. vaniljepulver

 

Sådan gør du

 

Bland mandelmælk, chiafrø, vaniljesukker og vaniljepulver i en beholder. En god idé er, at putte chiafrøene i til sidst, så de ikke klæber til bunden. Tag gerne en beholder, der lukker tæt og som kan rystes, da det giver et jævnt resultat. Grøden rystes eller omrøres grundigt 1-2 gange inden sengetid. Derefter opbevares den i køleskabet til næste dag, hvor den anrettes med friske hindbær og hakkede mandler.

Ekstra info: Smagen minder lidt om ris a la mande og er super let at spise.

Aronia Chiagrød med brombær, græskarkerner og banan

Det skal du bruge

3 spsk. chiafrø
3 dl havremælk
50 gram aroniabær
1 tsk. flydende honning
6-8 brombær
1 lille håndfuld græskarkerner
½ banan

 

Sådan gør du

Blend aroniabærene med havremælk og honning til du får en tynd, let og jævn base til grøden. Jeg kan anbefale at bruge en Smoothie Twister (se nederst i indlægget) eller en god blender. Bland derefter chiafrø i og ryst grundigt i en tætsluttende beholder. Herefter sættes grøden i køleskabet til næste dag. Ryst gerne 1-2 gange inden sengetid for en mere jævn grød.

Dagen efter tages grøden ud. Den halve banan skæres i skiver og grøden anrettes med banan, græskarkerner og brombær.

Ekstra info: Smagen er super frisk og minder lidt om sorbet-is. Aroniabær kan som regel købes på frost i fx Irma. Husk at blancherer dem inden brug. Aroniabær bliver også kaldt for superbæret da det er propfyldt med antioxidanter, som hjælper med at neutralisere kroppens frie radikaler.

Chiagrød med mangomos og mandler

Det skal du bruge

3 spsk. chiafrø
3 dl mandelmælk
1 tsk. vaniljesukker
½ mango
1 lille håndfuld mandler
6-8 Aroniabær til pynt
Sådan gør du

Bland mandelmælk, chiafrø og vaniljesukker i en beholder. En god idé er, at putte chiafrøene i til sidst, så de ikke klæber til bunden. Tag gerne en beholder, der lukker tæt og som kan rystes, da det giver et jævnt resultat. Grøden rystes eller omrøres grundigt 1-2 gange inden sengetid. Derefter opbevares den i køleskabet til næste dag. Dagen hvor grøden skal nydes blendes den halve mango, det er lettest at benytte en stavblender til dette. Derefter pyntes chiagrøden med mangomos, hakkede mandler og aroniabær.Ekstra info: Smagen er eksotisk, sød og lækker.

Jordbær Chiagrød med blåbær, kiwi og solsikkekerne

Det skal du bruge
 
3 spsk. chiafrø
3 dl havremælk
6 frosne jordbær
½ tsk. vaniljesukker
1 tsk. honning
1 spsk. solsikkekerner
1 kiwi
50 gram blåbær

 

Sådan gør du


Blend jordbærerne med havremælk, vaniljesukker og honning til du får en tynd, let og jævn base til grøden. Jeg kan anbefale at bruge en Smoothie Twister (se nederst i indlægget) eller en god blender. Bland derefter chiafrø i og ryst grundigt i en tætsluttende beholder. Herefter sættes grøden i køleskabet til næste dag. Ryst gerne 1-2 gange inden sengetid for en mere jævn grød.

Næste dag tages grøden ud af køleskabet. Kiwi skælles og skæres i fine tern. Derefter anrettes grøden med kiwi, solsikkekerner og blåbær.


Ekstra info: Smagen er forårs og sommeragtig og utrolig let.

Chokolade Chiagrød med cashewnødder og kokos

Det skal du bruge

 

3 spsk. chiafrø
3 dl kakao havredrik (fx Oatly)
1 banan
½ håndfuld kokoschips
½ håndfuld cashewnødder

 

Sådan gør du

Bland kakao havredrik og chiafrø i en beholder. En god idé er, at putte chiafrøene i til sidst, så de ikke klæber til bunden. Tag gerne en beholder, der lukker tæt og som kan rystes, da det giver et jævnt resultat. Grøden rystes eller omrøres grundigt 1-2 gange inden sengetid. Derefter opbevares den i køleskabet til næste dag.

Dagen efter tages grøden ud af køleskabet. Bananen skæres i skiver og cashewnødderne hakkes groft. Herefter anrettes chiagrøden med kokos, banan og cashewnødder.

Ekstra info: Smagen minder om en let chokolade-milkshake, kombineret med sødme fra banan og kokos.

Mine køkkentips:

Indeholder affiliatelinks*

En af de bedste investeringer jeg har lavet i køkkenredskaber er også en af de billigste. I stedet for en blender blev jeg i sin tid anbefalet en Smoothie Twister fra OBH. Den er super effektiv og vigtigst af alt ekstremt let at rengøre. Var det ikke for den, så orkede jeg ikke lave smoothie eller chiagrød med smag. Når man først har kæmpet med en kæmpe blender et par gange, så bliver man hurtig træt af det, ved mindre man selvfølgelig har investeret i en rigtig dyr en af slagsen.

Smoothie Twisteren kan købes i de fleste isenkrammere eller på nettet. Du kan fx finde dem her, via mine affiliate links:

KitchenOne.dk
Kopk.dk

Såfremt du har overskydende frugt, kan det med fordel skæres ud og fryses ned til senere brug i smoothie eller smoothiebowls





*Vi er medlem af et Affiliate-netværk. Hvilket betyder, at hvis man via et af linksne under billedet klikker sig ind og gør et køb, så får jeg typisk et sted mellem 5-15% i kommission. Hvilket selvfølgelig hjælper på, at jeg kan holde bloggen kørerne.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *